MALTEPE'DE HUKUK OKUR YAZARLIĞI PROJESİ KATILIM BELGESİ TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ

841 4/22/2018

Türkiye Barolar Birliği ve Maltepe Kent Konseyi Gençlik Meclisi ile birlikte gerçekleştirilen "Hukuk Okur Yazarlığı" projesinde eğitime katılan vatandaşlara katılım belgeleri Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Proje Başkanı Av. Filiz Saraç'ın katıldığı törenle verildi.

Hak arama bilincinin oluşması ve yaygınlaşmasının amaçlandığı proje kapsamında; başta temel insan hakları olmak üzere hasta hakları, spor hukuku, tüketici hakları konularında bilgilendirme yapıldı.

TBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Hukuk Okur Yazarlığı Projesi Başkanı Av. Filiz Saraç, "Onlarca katılım belgesi töreni olmuş bir proje olmasına rağmen bugün ayrı bir heyecan yaşamaktayım. Tüm katılım belgesi törenlerinden en anlamlısı olduğunu ifade etmek istiyorum. Çünkü Hukuk Okur Yazarlığı'nın ilk adımını attığı ilçem olan Maltepe'deyim. 2010 yılıydı. Hukuk Okur Yazarlığı projesi fikrini hayata geçirmek için bir başlangıç yapmak arzusundaydım. Maltepe li olmam ve her zaman rol model gördüğüm Türkan Saylan'ın adını taşıyan bir Kültür Merkezi'nde başlamak hedefimdi. Bu vesile ile geçmişte emeği geçen katılan Maltepe deki kurum ve dostlarımıza teşekkür ediyoruz. Bu çalışmalara devam ettik. Çünkü biliyorduk ki bir toplumda adalet olursa huzur ve mutluluk olur. Adaleti sağlama hakkımızı talep için önce hakkımızın varlığını bilmeliyiz. Bilirsek kendimize güvenimiz gelir. Hakkımızı bilirsek savunuruz" dedi.